E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29559
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ārzemēs iegūtam izglītības dokumentam jāveic ekspertīze

J
jautā:
01. jūnijā, 2023
gunita

Labdien! Lielbritānijā esmu saņēmusi NVQ Level 3 Early Years Educator diplomu. Vai ar šo diplomu es varu strādāt par pirmsskolas skolotāju Latvijā?

A
atbild:
15. jūnijā, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Uz šo jautājumu būs iespējams atbildēt tikai pēc tam, kad būsiet veikusi sava Lielbritānijā iegūtā izglītības dokumenta ekspertīzi, lai noteiktu, kādam Latvijas akadēmiskajam grādam vai izglītības dokumentam to var pielīdzināt.

Ārvalstīs izsniegto izglītības dokumentu atzīšanu Latvijā reglamentē Izglītības likuma 11.1 pants. Akadēmisko grādu, vidējās un augstākās izglītības dokumentu ekspertīzi veic un izziņu par to izsniedz Akadēmiskās informācijas centrs. Detalizētu informāciju skatīt šeit. Pēc iesniegto dokumentu ekspertīzes arī tiek noteikts, kādam Latvijā izsniedzamam izglītības dokumentam vai Latvijā piešķiramam akadēmiskajam grādam atbilst vai ir pielīdzināms ārvalstī izsniegtais izglītības dokuments vai piešķirtais akadēmiskais grāds.

Saņemtā izziņa kopā ar Lielbritānijā iegūto izglītības dokumentu jāiesniedz tai izglītības iestādei, kurā jūs vēlaties strādāt par pirmsskolas izglītības skolotāju.

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 260 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas