E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29305
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Parādu atmaksas saistības

J
jautā:
03. maijā, 2023
Kristīne

Labdien! Esmu kavējusi Ondo.lv minimālo maksājumu 28 dienas, kā rezultātā kreditors vairs nepiedāvā veikt minimālo maksājumu, bet pieprasa atmaksāt visu parāda summu, kas ir vairāk par 5000 eiro. Mēģināju vienoties par mazāku minimālo maksājumu, taču kreditors tam nepiekrīt. Vai kreditors var vērsties tiesā, ja es katru mēnesi maksāšu apmēram 150 eiro?

A
atbild:
08. maijā, 2023

Sākotnēji jums ir jāizvērtē noslēgtais aizdevuma līgums un tajā ietvertie nosacījumi attiecībā uz maksājumu kavējumu un kreditora tiesībām atprasīt visu aizdevuma summu (ar kādiem nosacījumiem iestājas šādas tiesības). Ja starp parādnieku (jums) un kreditoru (vai parādu atgūšanas pakalpojumu sniedzēju) ir noslēgts līgums par parāda atmaksu, kas paredz noteiktu ikmēneša maksājumu veikšanu, un jūs kā parādnieks esat pārkāpis šī līguma nosacījumus, aizdevējs (Ondo.lv) ir tiesīgs vērsties tiesā par parāda pirmstermiņa atgriešanas prasību, neatkarīgi no jūsu turpmākās apņemšanās (maksāt 150 eiro mēnesī), ja šādas tiesības ir pielīgtas noslēgtajā aizdevuma līgumā.

Civillikuma 1587. pants nosaka, ka tiesīgi noslēgts līgums uzliek līdzējam pienākumu izpildīt apsolīto, un ne darījuma sevišķais smagums, ne arī vēlāk radušās izpildīšanas grūtības nedod vienai pusei tiesību atkāpties no līguma, kaut arī atlīdzinot otrai zaudējumus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas