E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2929
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
2
2

Analīžu veikšana transportlīdzekļu vadītājam

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. oktobrī, 2013
Līga Zepa

Vai var atņemt auto vadītājam tiesības, ja noņemtas urīna analīzes uz narkotikām un konstatēts fakts par to esamību? Vai var noņemt tikai tādā gadījumā, ja ir konstatēts reibuma fakts no zāles pīpēšanas?

A
atbild:
03. oktobrī, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jā var. Sankcijas par braukšanu alkohola reibumā, narkotisko un citu apreibinošo vielu ietekmē ir dažādas. Ja ir konstatēts, ka vadītājs pie auto stūres ir braucis alkohola reibumā, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, uzliek naudas sodu. Šādos gadījumos atņem arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz dažādiem laika posmiem atkarībā no tā, cik liela alkohola, narkotisko vielu koncentrācija ir konstatēta un cik liels ir autovadītāja braukšanas stāžs.

Kārtību, kādā transportlīdzekļa vadītājam konstatē alkohola koncentrāciju asinīs un izelpotajā gaisā, kā arī narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaidu, nosaka Ministru kabineta (MK) noteikumi (11.01.2005.) Nr.15.

Šo noteikumu 14.punktā noteikts: medicīnisko pārbaudi, pamatojoties uz policijas darbinieka izsniegto nosūtījumu, veic tad, ja ir pamatotas aizdomas par transportlīdzekļa vadīšanu narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaidā.

Ar soda apmēriem par auto vadīšanu narkotisko vielu reibumā var iepazīties šeit.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 182 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas