E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29256
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Tiesības apstrīdēt āra terases saskaņojumu

J
jautā:
22. aprīlī, 2023
Dana

Labvakar! Vēlos noskaidrot, kādas ir manas tiesības un pieejamā aizsardzība kā dzīvojamās mājas iedzīvotājam un dzīvokļa īpašniekam, ja zem mājas logiem ir atvērta bāra āra terase, kur apmeklētāji smēķē cigaretes, cigārus un ūdenspīpes. Rezultātā mājas teritorija ir netīra no piemētātajiem izsmēķiem, un tabakas izstrādājumu smaka ir jūtama pirmā stāva dzīvokļos un kāpņu telpā. Vai ir iespējams vienkāršāk “apkarot” šo problēmu, katru dienu nesaucot policiju?

A
atbild:
02. maijā, 2023
Sandis Zellis
jurists

Ja uzskatāt, ka attiecīgās āra terases izvietojums ierobežo jūsu tiesības vai tiesiskās intereses, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76. panta pirmo un otro daļu jums ir tiesības attiecīgo administratīvo aktu (lēmumu, ar kuru saskaņota attiecīgā āra terase) apstrīdēt padotības kārtībā augstākā iestādē. Ja tādas nav, administratīvo aktu var apstrīdēt tajā iestādē, kura izdevusi šo aktu, vai uzreiz pārsūdzēt administratīvajā tiesā.

Attiecībā uz Rīgas administratīvo teritoriju piemērojams Rīgas domes 2021. gada 7. jūlija nolikuma Nr. 86 “Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta nolikums” 20. punkts, no kura izriet, ka Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta amatpersonas izdoto administratīvo aktu var apstrīdēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora vietniekam administratīvajos jautājumos.

Jāņem vērā, ka atbilstoši Administratīvā procesa likuma 79. panta otrajai daļai privātpersona, kuras tiesības vai tiesiskās intereses attiecīgais administratīvais akts ierobežo un kura administratīvajā procesā nav bijusi pieaicināta kā trešā persona, var administratīvo aktu apstrīdēt viena mēneša laikā no dienas, kad privātpersona par to ir uzzinājusi, bet ne vēlāk kā viena gada laikā no attiecīgā administratīvā akta spēkā stāšanās dienas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas