E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28617
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

IIN samaksa no ārvalstu ziedojumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. februārī, 2023
Kārlis

Kādā kārtībā (ja ir) jāmaksā iedzīvotāju ienākumu nodoklis, ja ienākumi gūti no ziedojumiem, izmantojot ārvalstu ziedojumu avotus un mājaslapas? Ja pelnu mazāk par neapliekamo minimumu, vai tas ir jāziņo VID?

A
atbild:
17. februārī, 2023
Valsts ieņēmumu dienests
Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Neatkarīgi no tā, cik lieli ir fiziskās personas ienākumi, ja fiziskā persona saņem ziedojumu (dāvinājumu) tieši no citas ārvalsts fiziskās personas un ja no vienas konkrētās ārvalsts fiziskās personas saņemtā ziedojuma (dāvinājuma) summa nepārsniedz 1425 eiro, saņemtais ziedojums (dāvinājums) ar iedzīvotāju ienākuma nodokli nav apliekams.

Savukārt, ja saņemtā ziedojuma summa no citas ārvalsts fiziskās personas pārsniedz 1425 eiro, no starpības (ja tāda veidojas) iedzīvotāju ienākuma nodoklis jāmaksā Latvijā.

Ja Latvijas rezidents, fiziska persona, ir saņēmis ziedojumu (dāvinājumu) no ārvalsts juridiskas personas ārzemēs, par saņemto ziedojumu (dāvinājumu) ir jāmaksā nodoklis Latvijā no visas saņemtās summas.

Lai rezumējošā kārtībā samaksātu iedzīvotāju ienākuma nodokli Latvijā, ir jāiesniedz attiecīgā taksācijas gada ienākuma deklarācija. Savukārt, ja no ziedojuma (dāvinājuma) ārvalstīs ieturēts nodoklis, gada ienākumu deklarācijai pievieno ārvalsts nodokļu administrācijas dokumentus, kas apliecina ārvalstīs gūtā ienākuma apmēru, veidu un samaksāto nodokli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas