E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28228
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Jaunu elektroenerģijas pieslēgumu izbūve

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. decembrī, 2022
Agnese

Labdien! 2020. gada vasarā iegādājāmies ēku, kurā ir četri dzīvokļi, šobrīd ar vīru mums katram pieder viens no dzīvokļiem, savukārt vēl divām personām – pārējie divi dzīvokļi. Vīrs noslēdza līgumu ar AS “Latvenergo” par elektrības pieslēgumu. Tobrīd neievērojām, bet tagad skatāmies, ka līgums, neņemot vērā, ka tā ir daudzdzīvokļu ēka ar četriem dzīvokļiem, kuriem ir četri dažādi īpašnieki, ir noslēgts uz mājsaimniecību un visu ēku kopumā, nevis uz vīra dzīvokli. Tā kā tagad tiek uzsākti remontdarbi un ir nepieciešama elektrība visos dzīvokļos, lūdzām AS “Latvenergo” atjaunot pieslēgumus visiem dzīvokļiem, jo arī iepriekš šajā ēkā katram dzīvoklim bija cits īpašnieks. Rezultātā esam saņēmuši no “Latvenergo” tehniskos noteikumus, ka mums no jauna ir jāizbūvē četri pieslēgumi. Vai tiešām var būt, ka ēkai, kurā ir četri dzīvokļi un katram dzīvoklim vienmēr ir bijuši dažādi īpašnieki, pastāv tikai viens pieslēgums? Kā var rasties tāda situācija, ka četru dzīvokļu mājai pieslēguma līgumu var noslēgt tikai ar vienu no īpašniekiem bez citu īpašnieku piekrišanas?

A
atbild:
06. janvārī, 2023

Ir iespējami gadījumi, kad uz vairākiem īpašumiem ir izveidots viens elektroenerģijas pieslēgums un noslēgts viens līgums par elektroenerģijas piegādi. Nereti šādas situācijas ir daudzdzīvokļu mājās, kurās ir vienots elektroenerģijas pieslēgums (attiecīgi viens, kopējs AS “Sadales tīkls” skaitītājs), bet tālāku elektroenerģijas patēriņa sadalījumu pa īpašumiem (apakšuzskaiti) ar saviem skaitītājiem organizē dzīvokļu īpašnieki vai nama apsaimniekotājs.

Ja šādā situācijā katrs īpašuma pārstāvis tomēr vēlētos pāriet uz individuālu pieslēgumu (ar individuālu AS “Sadales tīkls” skaitītāju), būtu nepieciešams veikt jaunu elektroenerģijas pieslēgumu izbūvi, kam sekotu individuāla elektroenerģijas piegādes līguma noslēgšana ar brīvi izvēlētu tirgotāju.

Tā kā līgumu par elektroenerģijas piegādi klients slēdz ar tirgotāju, ar precizējošiem jautājumiem par jau noslēgto elektroenerģijas piegādes līgumu būtu jāvēršas pie līgumslēdzēja vai konkrētā tirgotāja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas