E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28117
Lasīšanai: 3 minūtes

Nosacījumi pārejai no vienas mūzikas vidusskolas uz otru

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2022
Alise

Labdien! Mācos mūzikas vidusskolā. Man ir apmierinošas semestra atzīmes, tomēr sesijā varu nenokārtot vienu eksāmenu. Vai tādā gadījumā, ja mani atskaita no šīs skolas un es iestājos citā skolā, man vajadzēs atkārtoti mācīties attiecīgā semestra priekšmetus?

A
atbild:
22. decembrī, 2022
Sarmis Mikuda
LV portāls

Mūzikas vidusskolas īsteno profesionālās vidējās izglītības programmas. Profesionālās izglītības likuma 27. pantā ir noteikta uzņemšanas kārtība profesionālās izglītības programmās, tostarp minētā panta 10. punkts nosaka, ka personai, ja tai ir atbilstoša kompetence, ir tiesības būt uzņemtai profesionālās izglītības programmās vēlākajos mācību posmos, un šādas kārtības noteikšana ir Ministru kabineta kompetencē. Taču atbilstoša ārējā normatīvā akta vēl nav (atšķirībā no uzņemšanas noteikumiem vispārējās izglītības programmās un augstākās izglītības studiju programmās).

Vispārējā gadījumā, izstājoties no profesionālās izglītības iestādes, Jums tiks izsniegta izziņa, kas apliecina, kādus mācību priekšmetus un ar kādām sekmēm esat apguvusi mācību laikā. Tā izglītības iestāde, uz kuru Jūs vēlaties pāriet, salīdzinās Jūsu iepriekš apgūtos mācību priekšmetus un tajos iegūtos vērtējumus ar jaunizvēlētās izglītības iestādes īstenotās programmas prasībām, kā arī, ja tas būs nepieciešams, izstrādās individuālu plānu papildus apgūstamajiem mācību priekšmetiem, norādīs tajā arī atbilstošo pārbaudījumu kārtošanas termiņus.

Nevaru Jums sniegt precīzāku atbildi, jo katra profesionālās vidējās izglītības iestāde, tostarp mūzikas vidusskola, ir tiesīga pati noteikt uzņemšanas kārtību, kā arī procedūras Jūsu iepriekš iegūtās izglītības novērtēšanai.

Tādēļ Jums ir jāsazinās ar tās izglītības iestādes administrāciju, kurā vēlaties turpināt mācības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas