E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28023
Lasīšanai: 2 minūtes
1
16
1
16

Kā noskaidrot īpašnieku

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. decembrī, 2022
Agnese

Labdien! Ar ko būtu jāsāk, lai noskaidrotu kāds uz doto brīdi ir īpašuma tiesiskais stāvoklis (kam pieder zeme un ēkas uz tās)? Situācija ir sekojoša: vecmamma ar savu māsu dzīvoja tēva celtā mājā, katra savā mājas pusē. It kā zeme piederēja māsai, bet zemesgrāmatā tas netika ierakstīts. Arī šobrīd meklējot Zemesgrāmatas datu bāzē pēc kadastra numura kritērijiem atbilstoši zemesgrāmatas nodalījumi nav atrasti! 2016.gadā māsa nomira. Vecmamma turpināja dzīvot savā mājas pusē, bet māsas pusē sāka dzīvot māsas dēls. Šobrīd arī šis dēls ir miris. Kur lai vēršas pēc informācijas un kādas būtu iespējas sakārtot īpašumtiesības, lai vecmammu neizliek no tēva mājas? kadastrs.lv šim īpašumam uzrāda, ka īpašnieks ir fiziska persona.

A
atbild:
09. decembrī, 2022
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Indra Dogādova, zvērināta advokāte

Lai uzzinātu, uz kā vārda ir reģistrēts īpašums, kas nav reģistrēts zemesgrāmatā, var vērsties Valsts zemes dienestā ar iesniegumu, tostarp norādot nekustamā īpašuma adresi un kadastra numuru. Arī www.kadastrs.lv var noskaidrot šo informāciju (tas ir maksas pakalpojums).

Uzzinot, kurš ir nekustamā īpašuma īpašnieks, var vērtēt, vai jūsu vecmammai vispār ir tiesības uz šo īpašumu.

Tāpat, lai pilnībā izprastu lietas apstākļus un palīdzētu atrisināt šo jautājumu, ieteiktu vērsties pie zvērināta advokāta.

Labs saturs
16
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas