E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27726
Lasīšanai: 2 minūtes

Atlīdzību pēc satiksmes negadījuma aprēķina tiesību aktos noteiktā kārtībā un apmērā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. novembrī, 2022
Mārtiņš

Sveiki, nokļuvu CSNg, esmu 1. grupas invalīds, kopjams. Ja man piešķir, piemēram, 50% kompensāciju (avārijā nebiju piesprādzējies, neatrados sēdēšanai piemērotā vietā). Vai man atmaksās 50% no pansionātā samaksātās naudas? Un man tad nepienākas minimālās algas ienākumu nodrošinājums? Un zāles, tehniskos palīglīdzekļus utt. atmaksās 50%? Paldies.

A
atbild:
08. novembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja pēc ceļu satiksmes negadījuma tiek kārtoti atlīdzības un kompensāciju jautājumi, par to apmēru skaidrojums jāprasa atlīdzības izmaksātājiem. Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs uz jūsu iepriekš uzdotajiem jautājumiem jau ir sniedzis informāciju, ka, ja trešo personu neapmierina lēmums par apdrošināšanas atlīdzības izmaksu vai atteikumu, tai ir tiesības lūgt Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju (LTAB) sniegt atzinumu par minēto lēmumu. Pārbaudot trešās personas sūdzību pēc būtības, LTAB pieņem lēmumu, kuram ir rekomendējošs raksturs.

Materiālo zaudējumu apmēru un aprēķināšanas kārtību paredz Ministru kabineta noteikumi Nr. 1108 “Noteikumi par apdrošināšanas atlīdzības apmēru un aprēķināšanas kārtību par personai nodarītajiem materiālajiem zaudējumiem”, bet nemateriālo zaudējumu, kas saistīti ar sāpēm un garīgām ciešanām saistībā ar cietušā fizisku traumu, sakropļojumu, invaliditāti, apgādnieka, apgādājamā vai laulātā nāvi, apgādnieka, apgādājamā vai laulātā 1. grupas invaliditāti, apmēru un aprēķināšanas kārtību nosaka atsevišķi Ministru kabineta noteikumi Nr. 340 “Noteikumi par apdrošināšanas atlīdzības apmēru un aprēķināšanas kārtību par personai nodarītajiem nemateriālajiem zaudējumiem”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas