E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27699
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Parādsaistību nokārtošana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. oktobrī, 2022
Antra

Labdien!

Ir pieredze ar diviem tiesu izpildītājiem. Viens regulāri visas puses informēja par parāda nomaksu, kā arī izsūtīja noslēguma paziņojumu par saistību segšanu un pārmaksātās summas tālāko likteni. Otrs sūta tikai lēmumus ar summas atlikumu, nav skaidrs, kā attiecīgā summa ir veidojusies, nupat parāds tika nomaksāts, ir neliela pārmaksa (ļoti apšaubāma), taču konts vēl nav atbloķēts, tūlīt automātiski tiks aizskaitīta nākamā summa, tiesu izpildītāja nav sazvanāma. E-pastā tika norādīts, ka man ir jāiesniedz oficiāls iesniegums birojam, ja vēlos saņemt izziņu par saistību nomaksu. Kāda ir labā prakse? Ko var prasīt no tiesu izpildītāja? Kur vērsties, ja atbilde šķiet apšaubāma?

A
atbild:
02. novembrī, 2022

Jūs varat vērsties tiesu izpildītāja birojā un lūgt, lai jums izskaidro visus interesējošos jautājumus. Parādniekam ir tiesības iepazīties ar visiem izpildu lietas materiāliem. Tiesu izpildītāja pieņemšanas laiki ir atrodami Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā.

Tāpat jūs varat vērsties pie tiesu izpildītāja ar iesniegumu un lūgt jums izskaidrot, kā konkrēti veidojusies summa, kuru esat samaksājusi (kas sastāda parāda summu un kā veidojas tiesu izpildītāja izdevumi). Šādā situācijā jums atbildēs mēneša laikā saskaņā ar Iesniegumu likuma normām.

Ja parādnieks savas parādsaistības ir nokārtojis un samaksājis tiesu izpildītāja izdevumus, tad tiesu izpildītājs nekavējoties atceļ piemērotos piespiedu izpildes līdzekļus. Kontam vajadzētu tikt atbloķētam 3–4 darba dienu laikā, ja nepastāv objektīvi apstākļi, kādēļ varētu būt aizkavēšanās.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas