E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27585
Lasīšanai: 2 minūtes

Valsts kompensē vienreizēju atbalstu 60 eiro apmērā vienam mājoklim

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. oktobrī, 2022
Ināra

Privātmājai ar malkas apkuri ir trīs kopīpašnieki ar domājamām daļām. Viens no īpašniekiem ir deklarēts privātmājā, pārējie divi ir deklarēti citur. Attiecīgi katram ir atsevišķa mājsaimniecība. Vai katrs kopīpašnieks var pieteikties valsts atbalstam 60 eiro apmērā par malku?

A
atbild:
24. oktobrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Lai saņemtu atbalstu malkai, tāpat arī citam kurināmajam, netiek prasīts apliecinājums par deklarēšanos. Atbalsta saņemšanai tiek ņemti vērā citi kritēriji un nosacījumi.

Malkai, kas iegādāta līdz 2022. gada 31. augustam un kurai nav maksājumu apliecinoša dokumenta, valsts kompensē vienreizēju fiksētu atbalstu 60 eiro apmērā vienam mājoklim.

Iesniegumā pašvaldībā jāsniedz pašapliecinājums, ka citi mājsaimniecības locekļi nav iesnieguši iesniegumu atbalsta saņemšanai par iesniegumā minēto mājokli.

Vadlīnijās “Par energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma atbalsta pasākumu realizāciju pašvaldībās” norādīts: “Ja apkure vairāku dzīvokļu mājā tiek nodrošināta ar kopīgu malkas apkures katlu, bet nav iespējams iesniegt maksājumu apliecinošu dokumentu par malkas iegādi, tad atbalstu malkas izdevumiem (60 eiro) var pieprasīt katrā mājsaimniecībā atsevišķi.”

Atbalstu mājsaimniecība nevar saņemt, ja par konkrēto mājokli atbalstu saņēmusi cita persona.

Papildu informācija par atbalsta piešķiršanu konkrētā mājokļa apkurei iegādātās malkas izdevumu daļējai kompensēšanai jānoskaidro savā pašvaldībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas