E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27474
Lasīšanai: 2 minūtes
25
25

Kas var prasīt atbalstu malkas un granulu iegādei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. oktobrī, 2022
GUNDEGA

Labdien! Kā pareizi iesniegt iesniegumu par pabalstu (energoresursu) malkai/briketēm, ja īpašums ir uz tēva vārda, bet briketes pirka meita (deklarēta adrese tēva īpašumā)? Tēvs var iesniegt iesniegumu par malkas iegādi (bez čeka), taču, vai var pievienot čekus ar meitas personas datiem par brikešu iegādi? Vai meitai jāiesniedz iesniegums un izziņa par deklarēto dzīvesvietu?

A
atbild:
11. oktobrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Atbalsts energoresursu cenu pieauguma daļējai kompensācijai par izdevumiem malkai un granulām

jāpieprasa pašvaldībā. Atbalsta saņemšanai var pieteikties elektroniski portālā epakalpojumi.lv. Portālā tam ir izveidota speciāla sadaļa “Pieteikšanās energoresursu atbalstam”. Iesniegumu var iesniegt mājokļa īpašnieks, kopīpašnieks, īrnieks vai tiesiskais valdītājs. Šis atbalsts netiek saistīts ar deklarēšanos.

Portālā epakalpojumi.lv katrs atbalsta veids jāpieprasa atsevišķi. Portālā ir norāde “Jauns iesniegums”. Aizpildāmajās veidlapās no piedāvātajām izvēlnēm jāizvēlas atbilstošās, jānorāda prasītā informācija, tai skaitā bankas konts, uz kuru pārskaitīt kompensāciju. Informācijā par atbalsta izmaksu var norādīt arī to, ka konta īpašnieks ir cita persona.

Vēl jāuzsver, ka atbalsts paredzēts vienam mājoklim – vienai adresei. Pieprasot atbalstu vairākiem kurināmā veidiem, tiks noteikts kopējais iespējamā atbalsta apjoms jeb limits.

Papildu informācija jānoskaidro pašvaldībā.

Labs saturs
25
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas