E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27382
Lasīšanai: 2 minūtes

Autotransporta tehniskā kontrole

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2022
Imants

Kā rīkoties, ja neizdodas iziet tehnisko apskati, jo pirmajā pārbaudē automašīnai nav norādīti visi novēršamie defekti? Piemēram, ir atrasti un atzīmēti izrūsējuši sliekšņi, šie defekti ir novērsti, bet, veicot atkārtotu apskati, tiek atrasti citi rūsas defekti, kas nav konstatēti pirmajā apskatē. Šādi notiek vairākas reizes pēc kārtas. Otrās grupas invalīds pats neremontēs auto, bet lūgs palīdzību autoservisā, kur būs jāizstāv visai garas, pat mēnesi ilgas rindas. Turklāt autoserviss parasti novērsīs tikai apskates protokolā atzīmētos defektus.

A
atbild:
24. oktobrī, 2022

Transportlīdzekļa atbilstības pārbaudes veikšana ir noteikta Ministru kabineta 2017. gada 30. maija noteikumos Nr. 295 “Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa”, kuru 15. punkts nosaka, ka atkārtotās pārbaudes laikā tiek kontrolēta to trūkumu vai bojājumu novēršana, kas konstatēti pamatpārbaudē. Ja transportlīdzeklim pēc pamat­pārbaudes ir radušies citi acīmredzami trūkumi vai bojājumi vai objektīvu iemeslu dēļ šos trūkumus vai bojājumus nebija iespējams konstatēt pamatpārbaudē, inspektors tos novērtē. Tādējādi ceļu satiksmes drošības pamats ir transportlīdzekļu pienācīga pārbaude. Ceļu satiksmes drošības direkcijas uzdevums ir nodrošināt šādu pārbaudi un atļaut piedalīties ceļu satiksmē tikai tādiem transportlīdzekļiem, kas atbilst iepriekš minēto noteikumu prasībām.

Attiecībā uz jūsu līgumsaistībām par autoservisa (remonta pakalpojumu) saņemšanu paskaidrojam, ka jums ir tiesības lūgt remonta uzņēmumu novērst visus transportlīdzekļa bojājumus (ne tikai tos, kas minēti apskates aktā).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas