E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27349
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
1
1

Lēmumu par apdrošināšanas atlīdzības izmaksu vai atteikumu var pārsūdzēt tiesā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. septembrī, 2022
Mārtiņš

Sveiki! Pēc CSNg kļuvu par kopjamu 1. grupas invalīdu. Ergo apdrošināšana atsakās atmaksāt izdevumus par pansionātu. Likumā rakstīts, ka OCTA var atmaksāt, bet nav teikts, ka viņiem tas būtu obligāti jādara. Kā man rīkoties? Paldies!

A
atbild:
20. septembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Apdrošinātājs var atlīdzināt zaudējumus, kas saistīti ar cietušās personas kopšanu pansionātā, ja tā ir cēloniskā sakarā ar ceļu satiksmes negadījuma rezultātā gūtajām traumām un ir dokumentāri apliecināta.

Zaudējumi par cietušās personas medicīnisko aprūpi un kopšanu pansionāta apstākļos tiek aprēķināti atbilstoši iesniegtajai medicīniskajai dokumentācijai un maksājumus apliecinošajiem dokumentiem. Atlīdzina faktiskos un dokumentāri apliecinātos saprātīgos kopšanas izdevumus, ja tie ir pamatoti.

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma (OCTA likuma) 39. panta piektajā un sestajā daļā noteikts:

“(5) Ja trešo personu neapmierina lēmums par apdrošināšanas atlīdzības izmaksu vai atteikumu, tai ir tiesības lūgt Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju sniegt atzinumu par minēto lēmumu. Pārbaudot trešās personas sūdzību pēc būtības, Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs pieņem lēmumu, kuram ir rekomendējošs raksturs.

(6) Trešā persona lēmumu par apdrošināšanas atlīdzības izmaksu vai atteikumu var pārsūdzēt tiesā triju gadu laikā pēc tā pieņemšanas arī tad, ja šī persona neizmanto tiesības lūgt Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju sniegt atzinumu par minēto lēmumu.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas