E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2683
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Ja ģimenes ārsts aiziet pensijā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. augustā, 2013
Antra Stacēviča

Labdien! Kā jārīkojās gadījumā, kad ģimenes ārsts aiziet pensijā, pacientus nebrīdinot? Vai ir jāreģistrējas atkārtoti, pie viņa vietā atnākušā ārsta? Vai tas notiek autonātiski?

A
atbild:
07. augustā, 2013
Edīte Brikmane
LV portāls

Kārtību, kā notiek pacientu reģistrēšana pie ģimenes ārsta, nosaka 2006.gada 19.decembra Ministru kabineta noteikumi Nr.1046 “Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība”.

Saskaņā ar noteikumu 29.punktu, situācijā, kad ģimenes ārsts izbeidz līgumattiecības ar Nacionālās veselības dienestu (NVD), šajā gadījumā – dodas pensijā, vietējos plašsaziņas līdzekļos vai dienesta mājaslapā internetā tiek ziņots par šī ģimenes ārsta pacientu sarakstā reģistrēto pacientu pārreģistrāciju. Tur tiek norādīta arī informācija par to, ka pacients sešu mēnešu laikā var pārreģistrēties pie cita ģimenes ārsta atbilstoši savai dzīvesvietai. Noteikumu 30.punkts nosaka: ja pacients sešu mēnešu laikā nav izvēlējies un reģistrējies pie cita ģimenes ārsta pats, dienests ir tiesīgs automātiski reģistrēt pacientu pie tā ģimenes ārsta, kurš pārņem iepriekšējā ģimenes ārsta praksi.

Kā norāda NVD sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Štālberga, lai veiktu reģistrāciju vai pārreģistrāciju, pacients ģimenes ārstu izvēlas atbilstoši savai faktiskajai dzīvesvietai. Lai reģistrētos pie ģimenes ārsta, ir jāvēršas pie izvēlētā ārsta un jānoslēdz vienošanās. Piecu darbdienu laikā ārsts ievada vienošanos NVD vadības informācijas sistēmā. Reģistrācija stājas spēkā nākamajā dienā pēc tās apstiprināšanas.

Lai noskaidrotu, kuru ģimenes ārstu darbības pamatteritorijā ietilpst iedzīvotāja faktiskās dzīvesvietas adrese, iedzīvotājs var:

  • zvanīt uz NVD bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 (darbdienās no plkst. 8.30 līdz 17.00);
  • ar minēto informāciju iepazīties NVD mājaslapas www.vmnvd.gov.lv sadaļā Veselības aprūpes pakalpojumi – Ģimenes ārsti – Ģimenes ārsti atbilstoši teritorijām.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas