E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26667
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
1
1

Kā saņemt izziņu par mirušas personas pēdējo dzīvesvietas adresi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. jūnijā, 2022
Nataļja Kolosova

Kādas ir iespējas saņemt izziņu par deklarēto adresi (Jūrmalā), ja cilvēks ir miris? Mēs nevaram to pieteikt portālā latvija.lv portālā. Cik sapratu, ja tā tiks sūtīta pa pastu, tad arī nevarēsim saņemt, ja vien tā netiek izrakstīta uz konkrētu personu, jo mums nav pilnvaras, bet šis dokuments ir nepieciešams vēstniecībai.

A
atbild:
30. jūnijā, 2022
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde
Madara Puķe, sabiedrisko attiecību vadītāja

Izziņu par mirušas personas pēdējo deklarēto dzīvesvietas adresi var saņemt, vēršoties jebkurā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) teritoriālajā nodaļā, iepriekš piesakot apmeklējuma laiku, sazinoties ar izvēlēto PMLP teritoriālo nodaļu (paaugstināta servisa pakalpojums 2 stundu laikā, ja izziņa ir nepieciešama steidzamības kārtībā, vai, ja pieprasītājam nav drošs autentifikācijas līdzeklis (e-paraksts), lai iesniegtu pieprasījumu elektroniski).

Izziņu par mirušas personas pēdējo deklarēto dzīvesvietas adresi ir iespējams pieprasīt un saņemt arī tajā pašvaldībā, kuras administratīvajā teritorijā atrodas mirušas personas pēdējā deklarētā dzīvesvietas adrese (piemēram, ja adrese bija deklarēta Jūrmalā, tad šādu izziņu var pieprasīt un saņemt Jūrmalas pašvaldībā).

Tāpat izziņas izsniedz arī Latvijas pārstāvniecības ārvalstīs. Izziņa pieprasāma, ievērojot Ministru kabineta 2021. gada 17. jūnija noteikumus Nr. 563 “Fizisko personu reģistrā iekļauto ziņu izsniegšanas kārtība”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas