E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26166
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darba e-pasta nodošana trešajām personām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. aprīlī, 2022
Juris

Labdien! Vai darba devējs var piekļūt darbinieka e-pastam/nodot to citam darbiniekam pēc darba attiecību izbeigšanas? Līgumā šāda darbība nav atrunāta.

A
atbild:
27. maijā, 2022

Šis jautājums vispirms ir jāskata darba devēja iekšējo normatīvo dokumentu (kas ir sasitoši darbiniekam) kontekstā (piemēram, darba kārtības noteikumi, elektroniskā pasta lietošanas noteikumi u. c.). Ja darba devējs ir noteicis, ka darba devēja elektroniskās pasta kastītes (kas ir individualizēta konkrētam darbiniekam) lietošana ir paredzēta tikai darba devēja vajadzībām un darbiniekam nav atļauts to lietot savas personīgās sarakstes īstenošanai, tad darba devējam pastāv tiesisks pamats datu apstrādei (e-pasta satur nodošana), kas izpaužas kā leģitīmā interese Vispārīgās datu aizsardzības regulas Nr. 2016/679 6. panta 1. daļas f) apakšpunkta izpratnē.

T. i., saglabāt un nodot nākamajam darbiniekam informāciju, kas ir būtiska uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanā. Jāpiebilst, ka šāda datu apstrāde (nodošana) viennozīmīgi ir ierobežota laikā (piemēram, līdz aktuālās informācijas pārņemšanai, kad jaunais darbinieks jau sāk rīkoties savā vārdā).

Savukārt, ja e-pasta lietošanas kārtība uzņēmumā nav strikti reglamentēta, tad darba devējam nav pamata nodot e-pasta saturu citam darbiniekam. Pēc darba tiesisko attiecību izbeigšanās e-pasta profils (e-pasta adrese) kopā ar tā saturu ir dzēšams.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas