E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26154
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai būs tiesības uz bezdarbnieka pabalstu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. aprīlī, 2022
Irina

Labdien! Biju vienā bērna kopšanas atvaļinājumā, pēc dažiem mēnešiem aizgāju nākamajā bērna kopšanas atvaļinājumā. Drīz beidzas otrais bērna kopšanas atvaļinājums un jāatgriežas darbā, bet mana darbavieta tiek likvidēta un, ar darba devēju vienojoties, man tiks izbeigtas darba attiecības. Vai es varēšu saņemt bezdarbnieka pabalstu, ņemot vērā to, ka pirms pirmā bērna kopšanas atvaļinājuma, starp bērna kopšanas atvaļinājumiem un otrajā bērna kopšanas atvaļinājumā biju darba attiecībās?

A
atbild:
28. aprīlī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Lai saņemtu bezdarbnieka pabalstu, pēc darba tiesisko attiecību izbeigšanas jāiegūst bezdarbnieka statuss, kuru piešķir Nodarbinātības valsts aģentūra. Bezdarbnieka pabalstu piešķir, ja kopējais apdrošināšanas stāžs ir vismaz viens gads un obligātās iemaksas bezdarba apdrošināšanai Latvijā ir veiktas vai bija jāveic 12 mēnešus 16 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas.

Ja bērna kopšanas atvaļinājuma laikā saņēmāt bērna kopšanas pabalstu, tad obligātās iemaksas bezdarba apdrošināšanai veica valsts.

Lai iegūtu informāciju individuālā situācijā, jāsazinās ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru: rakstot uz konsultacijas@vsaa.gov.lv vai zvanot uz 64507020.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas