E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25940
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Uzraugošais prokurors uzrauga izmeklēšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2022
Olegs

Vai uzraugošajam prokuroram kriminālprocesā viņa norādījumu atkārtotas nepildīšanas gadījumā ir tiesības atkārtoti vērsties pie Valsts policijas iecirkņa priekšnieka ar prokurora iesniegumu atbilstoši Prokuratūras likuma 20. pantam?

A
atbild:
20. aprīlī, 2022
Olga Lauva
juriste

Atbilstoši Prokuratūras likuma 20. pantam, ja nepieciešams pārtraukt nelikumīgu darbību, novērst šādas darbības sekas vai nepieļaut pārkāpumu, prokurors iesniedz rakstveida iesniegumu attiecīgajam uzņēmumam, iestādei, organizācijai, amatpersonai vai personai.

Iesniegumā izteikto prasību izpildes un atbildes sniegšanas termiņu nosaka prokurors, ievērojot pārkāpuma raksturu un tā novēršanai nepieciešamo laiku.

Uzraugošajam prokuroram ir tiesības atkārtoti vērsties iestādē. Kriminālprocesa likuma 37. pants paredz uzraugošā prokurora tiesības un pienākumus.

Atbilstoši Prokuratūras likuma 20. panta trešajai daļai, ja iesniegumā izteiktās prasības netiek izpildītas vai uz to netiek sniegta atbilde, prokurors ir tiesīgs vērsties tiesā vai citā kompetentā institūcijā ar pieteikumu par personas saukšanu pie likumā noteiktās atbildības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas