E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25809
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Laulības šķiršana, abpusēji vienojoties

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. martā, 2022
Irena

Labdien! Gribu šķirt laulību, jo jau sen nemīlu un negribu būt ar savu laulāto vīru, es jūtos ļoti slikti ar viņu kopā, bieži strīdamies. Piedāvāju viņam šķirties, viņš piekrita, bet pēc pāris dienām pārdomāja un teica, ka nedos šķišanos, kā man jāvēršas tiesā, bet es negribu dalīt mantu ar viņu, mums ir dzīvoklis, kas ir reģistrēts uz viņa vārda, es atsakos no tā, man neko nevajag no viņa. Tikai parakstu par laulības šķiršanu. Un mums ir kopīgs bērns, 9 gadi. Kā man rīkoties šajā situācijā? Mēs šobrīd dzīvojam ārzemēs.

A
atbild:
21. martā, 2022

Civillikuma 69. panta trešajā daļā ir noteikts, ka notārs var šķirt laulību Notariāta likumā noteiktajā kārtībā tikai tad, ja abi laulātie vienojas par laulības šķiršanu. 

Nosacījumi laulības šķiršanai pie zvērināta notāra ir noteikti Notariāta likuma 325. pantā.

Ja laulātajiem ir kopīgs nepilngadīgs bērns vai kopīga manta, zvērināts notārs laulību šķir, ja laulātie ir noslēguši rakstveida vienošanos par kopīgā nepilngadīgā bērna aizgādību, saskarsmes tiesībām, bērna uzturlīdzekļiem un kopīgās mantas sadali. Tādā gadījumā laulību ir iespējams šķirt arī attālināti. Vairāk par to lasiet šeit. Notāru kontakti ir pieejami šeit.

Šķirot laulību, vecākiem ir jārīkojas bērna labākajās interesēs, piemēram, ir jāmazina emocionālais pārdzīvojums šķiršanas laikā. Tā tas izriet no Bērnu tiesību aizsardzības likuma.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas