E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25780
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai būs tiesības uz bezdarbnieka pabalstu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. martā, 2022
Kristīne

Ja visu grūtniecības laiku atrados uz slimības lapas, vai varu pretendēt uz bezdarbnieku pabalstu pēc bērna kopšanas atvaļinājuma beigām? Kā tiks aprēķināts pabalsts?

A
atbild:
16. martā, 2022
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Iveta Olte, Pabalstu metodiskās vadības daļa vecākā eksperte

No jautātā saprotams, ka vēlaties zināt, vai un kā tiks aprēķināts bezdarbnieka pabalsts pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, ja visu bērna gaidīšanas laiku jums bija izsniegta darbnespējas lapa (saņēmāt slimības pabalstu):

  • jums būs tiesības pieprasīt bezdarbnieka pabalstu pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, ja pārtrauksiet darba tiesiskās attiecības;
  • lai saņemtu bezdarbnieka pabalstu, jāiegūst bezdarbnieka statuss, kuru piešķir Nodarbinātības valsts aģentūra.

Bezdarbnieka pabalsts tiks piešķirts, ja kopējais apdrošināšanas stāžs ir vismaz viens gads un obligātās iemaksas bezdarba apdrošināšanai Latvijā ir veiktas vai bija jāveic 12 mēnešus 16 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas. Laiks, kad saņemat bērna kopšanas pabalstu, veido apdrošināšanas periodu un dos tiesības saņemt bezdarbnieka pabalstu.

Bezdarbnieka pabalsts jums tiks aprēķināts no darba algām, kuras saņēmāt pirms darbnespējas (slimības pabalsta) perioda.

Ja vēlaties iegūt detalizētāku informāciju savā konkrētajā dzīves situācijā, iesakām saziņai lietot Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras informējošos kanālus: rakstot uz konsultacijas@vsaa.gov.lv vai zvanot uz 64507020.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas