E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24820
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
9
1
9

Gāzes apkures katla maiņa

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2021
Inese

Labdien! Vai, mainot individuālo gāzes apkures katlu (jo iepriekšējais ir savu laiku nokalpojis, vecs), ir vajadzīgi kādi saskaņojumi? Ja jā, ar kādām iestādēm? Paldies par atbildi!

A
atbild:
30. novembrī, 2021

Ja daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas dzīvoklī paredzēts veikt dabasgāzes apkures katla nomaiņu pret jaunu, neparedzot iekārtas jaudas un dūmgāzu novadīšanas risinājuma maiņu, darbības sertificēts speciālists var veikt, pirms montāžas darbiem pieprasot “Gaso” nosacījumus gāzes iekārtas nomaiņai.

Nodrošinot jaunās iekārtas pieslēgumu esošajam dūmkanālam, nepieciešams piesaistīt sertificētu skursteņslauķi un saņemt aktu par dūmkanāla un vēdināšanas kanālu tehnisko stāvokli. Pēc montāžas darbu veikšanas sertificētais speciālists sastāda aktu par veiktajiem darbiem. Visus minētos dokumentus pēc iekārtas nomaiņas nepieciešams iesniegt “Gaso” attiecīgā reģiona iecirknī.

Ja, mainot novecojušu dabasgāzes apkures katlu, paredzēts mainīt arī dūmgāzu novadīšanas veidu (piemēram, no vertikālā uz horizontālo) vai būtiski palielināt iekārtas jaudu, tas darāms, pirms montāžas darbiem izstrādājot attiecīgu būvniecības dokumentāciju jeb projektu. Projekts jāsaskaņo gan ar “Gaso”, gan citiem daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas īpašniekiem likumā noteiktajā kārtībā. Tāpat atsevišķos gadījumos projektu var nākties saskaņot arī ar citām personām vai pašvaldības institūcijām, kuru intereses tiek skartas.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas