E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27492
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Lietotāju maiņa gazificētā objektā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. oktobrī, 2022
Inese

Labdien! Īrēju dzīvokli daudzstāvu īres namā, uz mana vārda bija arī elektrības un gāzes rēķini. Īres līgums beidzās, mainījās arī telpu īpašnieki. Nosūtīju savam tirgotājam skaitītāja rādījumus un informāciju, ka konkrētajā adresē vairs nedzīvošu. Biju ļoti izbrīnīta, ka man lika noskaidrot, kas pēc manis dzīvos šajā dzīvoklī. Tirgotājs norādīja: “Pārtraucot gāzes līgumu, AS “Gaso” prasība, ka jānorāda iemesls. Ja norādām – lietošanas tiesību zaudēšana (lietotāja maiņa) –, tad jānorāda arī kontaktpersona, kas saistīta ar šo īpašumu.” Vai man tiešām “Gaso” ir jāskaidro, kas dzīvos šajā dzīvoklī, kam tas tagad piederēs un kas to lietos? Paldies par atbildi!

A
atbild:
17. oktobrī, 2022
Akciju sabiedrība "Gaso"
Jana Rubinčika, sabiedrisko attiecību speciāliste

Parasti lietotāju maiņa gazificētā objektā notiek, noformējot dokumentu, kuru paraksta esošais un jaunais lietotājs, kurš uzņemas atbildību par uzskaites vietu.

Īres gadījumā iepriekšējais lietotājs gazificēto objektu nodod objekta īpašniekam, par to informējot savu tirgotāju. Tirgotājs veic visas nepieciešamās darbības.

Ir divi iespējamie gadījumi, kā rīkoties, aizejot no objekta, – nodot objektu citam lietotājam vai pieteikt objekta atsegšanu, ja nav neviena, kurš pieņemtu objektu. 

“Gaso” mājaslapā ir ieteikumi, kā rīkoties, aizejot no objekta. Svarīga informācija par lietotāju maiņu gazificētajā objektā ir pieejama šeit.

“Gaso” informē, lai izvairītos no liekiem pārpratumiem un neparedzētiem izdevumiem, mainoties īpašuma/lietošanas tiesībām, lūgums ievērot:

  • nekustamā īpašuma (gazificētā objekta) bijušajam īpašniekam/lietotājam un jaunajam īpašniekam/lietotājam jāfiksē gāzes skaitītāja faktiskais rādījums;
  • nekustamā īpašuma nodošanas–pieņemšanas brīdī abām pusēm jāaizpilda un jāparaksta komercuzskaites rādījuma fiksācijas akts;
  • bijušais īpašnieks/lietotājs rādījuma fiksācijas aktu iesniedz savam tirgotājam gāzes tirdzniecības līguma izbeigšanai un norēķina saņemšanai par pakalpojumiem;
  • jaunajam īpašniekam/lietotājam ar rādījuma fiksācijas aktu ir jānoslēdz gāzes tirdzniecības līgums ar izvēlēto tirgotāju.
Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 3 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas