E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24669
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Studentu pašpārvaldes prezidenta pilnvaras

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. novembrī, 2021
Maksims

Vai nepilngadīgais, kas jau ir saistīts ar juridisko personu (uz noslēgta līguma pamata), var parakstīt iekšējos aprites dokumentus bez aizbildņa? (Piemērs: studentu pašpārvaldes prezidents grib parakstīt rīkojumu, bet nav pilngadīgs.)

A
atbild:
23. novembrī, 2021
Olga Lauva
juriste

Studējošie parasti izveido studentu pašpārvaldi, kas darbojas atbilstoši studējošo pašpārvaldes izstrādātajam un apstiprinātajam nolikumam. Parasti pašpārvaldi izveido mācību iestādes studenti, lai pārstāvētu un aizstāvētu savas intereses, sekmētu sabiedriskās dzīves veidošanos un veicinātu studiju procesa efektivitāti. Pašpārvalde savā darbībā saskaņā ar nolikumu ievēro nolikuma prasības, mācību iestādes nolikumu, iekšējās kārtības noteikumus un citus saistošus normatīvos dokumentus. Pašpārvaldes nolikums parasti tiek saskaņots pašpārvaldes sēdē, un to apstiprina ar mācību iestādes direktora rīkojumu.

Pašpārvaldes nolikuma saturs parasti paredz pašpārvaldes darbības mērķus un galvenos uzdevumus, pašpārvaldes izveidi un amatpersonu vēlēšanas, pašpārvaldes saturu un darbības organizāciju, pašpārvaldes tiesības un pienākumus.

Lai saprastu, kādas tiesības un pienākumi ir paredzēti konkrētā mācību iestādes nolikumā ievēlētajam studentu pašpārvaldes prezidentam, ir jāiepazīstas tuvāk ar attiecīgo mācību iestādes pašpārvaldes nolikuma saturu. Tātad studentu pašpārvaldes prezidenta pilnvaras būs paredzētas pašpārvaldes nolikumā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas