E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2450
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Par atestātu jāinteresējas LU arhīvā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūnijā, 2013
Nataļja Jeršova

1991.gadā, kad es iestājos Latvijas Universitātē, esmu nodevusi atestāta oriģinālu uzņemšanas komisijai. Kā es varu dabūt atpakaļ savu atestātu par vispārējo vidējo izglītību? Un, ja tas nav iespējams, kā man rīkoties, lai saņemtu dublikātu? Mana skola bija likvidēta. Paldies.

A
atbild:
17. jūnijā, 2013
Zanda Lielbārde
LV portāls

Ja esat pārliecināta, ka Jūsu atestāta oriģināls, iestājoties augstskolā, ir nodots Latvijas Universitātei (LU), tad šo dokumentu var saņemt LU arhīvā Rīgā, Raiņa bulvārī 19, 25.telpā.

Vispirms ir jāsazinās ar LU arhīvu pa tālruni 67034340 un jāsniedz arhīva darbiniekam dokumenta atrašanai nepieciešamie dati. Tā kā arhīva glabātuve atrodas citās telpās, darbiniekiem būs nepieciešams laiks, lai pārbaudītu, vai dokuments tiešām ir atrodams LU arhīvā, un, ja tā ir, nogādātu to Raiņa bulvārī 19. Tur arī varēsiet atestātu saņemt, iepriekš vienojoties par konkrētu laiku. Pieņemšanas stundas: pirmdienās, trešdienās, piektdienās no pl. 9.30 līdz 12.30; otrdienās, ceturtdienās no pl. 14.00 līdz 17.00. 

Ja izrādīsies, ka atestāts neglabājas LU arhīvā un tātad – ir nozaudēts, Jums ir iespēja iegūt šī izglītības dokumenta dublikātu. MK noteikumi Nr.913 „Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzīti vispārējās izglītības dokumenti” paredz: lai saņemtu apliecības par vispārējo pamatizglītību dublikātu, ja skola, kas to savulaik izsniedza, ir likvidēta vai reorganizēta, jāvēršas ar iesniegumu par dublikāta izsniegšanu attiecīgās pašvaldības izglītības nodaļā.

Vairāk par dublikāta saņemšanas kārtību lasiet LV portāla skaidrojumā Kā rīkoties, ja nozaudēts izglītības dokuments.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas