E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24340
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai būs tiesības uz maternitātes pabalstu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. septembrī, 2021
Irīna

Labdien! Jautājums par maternitātes un vecāku pabalstu. Vai man būs tiesības saņemt maternitātes un vecāku pabalstu šādā gadījumā: atrodos bērna kopšanas atvaļinājumā, kad tas beigsies, man ir jāatgriežas darbā uz aptuveni diviem mēnešiem (šos nepilnus divus mēnešus plānoju izmantot kā savu neizņemto ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu), tad atkal došos pirmsdzemdību atvaļinājumā sakarā ar nākamā bērniņa dzimšanu. Vai man būs tiesības saņemt pabalstus, ņemot vērā to, ka starp abiem dekrētiem būs nostrādāti tikai divi mēneši?

A
atbild:
30. septembrī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tiesības uz maternitātes un vecāku pabalstu ir darba ņēmējai kā obligāti sociāli apdrošinātai personai.

Lai varētu saņemt maternitātes pabalstu, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām jābūt veiktām ne mazāk kā trīs mēnešus pēdējo sešu mēnešu periodā vai sešus mēnešus pēdējo 24 mēnešu periodā pirms mēneša, kurā sācies grūtniecības atvaļinājums. Ja piešķirts maternitātes pabalsts, pēc tam ir tiesības arī uz vecāku pabalstu.

Sociālās apdrošināšanas kvalifikācijas laikā ieskaita arī periodu, kurā persona ir darba ņēmēja un atrodas grūtniecības, dzemdību vai bērna kopšanas atvaļinājumā.

Ja, sākoties grūtniecības atvaļinājumam (kad izsniegta darbnespējas lapa B), būsiet nodarbināta, tad jums būs tiesības uz maternitātes un vecāku pabalstu, lai gan pēc iepriekšējā bērna kopšanas atvaļinājuma nostrādāti tikai divi mēneši.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas