E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23472
Lasīšanai: 3 minūtes

Lēmumi par savu biznesu jāpieņem patstāvīgi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūnijā, 2021
Diāna

Labdien! Manam vīram pieder zeme, es vēlos uzsākt savu saimniecisko darbību, audzējot aitas. Ienākumi tuvākajā gada laikā no šīs saimnieciskās darbības nav paredzēti. Ir radušies neskaidri jautājumi. Vai manā gadījumā ir nepieciešams noslēgt zemes nomas līgumu ar vīru? Viņš negribētu būt saistīts ar šo darbību, tostarp LAD ikgadējiem jautājumiem, platību maksājumu pieteikumiem utt. Kāds nodokļu maksāšanas režīms būtu man piemērotākais, jo, kā jau minēju, līdz ienākumiem vēl tāls ceļš un man ir BKA, pēc BKA vēlos saglabāt savas darba attiecības. Kā arī kāds komercdarbības veids man būtu ieteicams, paredzot, ka ienākumi nepārsniegs 3000 eiro gadā (vismaz pagaidām)?

A
atbild:
29. jūnijā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Internetā par aitkopību ir publicēti gan pieredzes stāsti, gan biznesa plāni un kooperēšanās tendences, gan zinātniskie pētījumi lauksaimniecības attīstībā vairākas desmitgades uz priekšu, ietverot arī aitkopības perspektīvas. Ja vēlaties sākt savu biznesu, jāsazinās ar profesionāļiem, piemēram, ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru, kuram biroji ir visā Latvijā. Centrs sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti organizē arī mācību pasākumus gan “Zoom” platformā, gan klātienē. Katram no tiem jau ir pievienota programma. Jāapskatās un jānovērtē, kurš mācību pasākums varētu būt noderīgs, gatavojoties nodarboties ar aitkopību.

Komercdarbības veids un nodokļu režīmi ir arī savstarpēji saistītas lietas.

LV portāla e-konsultācijā Zemnieku saimniecību nevar dibināt, pamatojoties uz līgumu par zemes nomu Lauku atbalsta dienests ir sniedzis informāciju par vienotajiem platību maksājumiem; savukārt Uzņēmumu reģistrs skaidrojis komercdarbības veidu atšķirības, tās atspoguļotas arī salīdzinošā tabulā.

Arī lauksaimniekiem ir jāzina nodokļu izmaiņas, kādas būs spēkā no šā gada 1. jūlija. Informācija par tām ir atrodama specializētajos izdevumos, tiek rīkoti arī semināri. Piemēram, 8. jūlijā tiek piedāvāts tiešsaistes seminārs par nodokļu izmaiņām un citām aktualitātēm.

Lai lemtu par savu biznesu, patstāvīgi ir jāiegūst iespējami daudz informācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 256 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas