E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22886
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Kā piešķir atbalstu, ja pēc darbinieces BKA dīkstāvē ir abi uzņēmumi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. aprīlī, 2021
Santa

Labdien! Man bija pagarināts BKA līdz ārkārtas situācijas beigām, tagad (no 07.04.) jāpāriet uz dīkstāvi. Strādāju divos uzņēmumos, kas atrodas vienā telpā, līgums un darba alga vienmēr bijusi par abiem uzņēmumiem. BKA naudiņa tika aprēķināta pēc abām darba algām. Šodien no grāmatvedes uzzinu, ka dīkstāvi man maksās par vienu uzņēmumu. Kāpēc tā? Grāmatvede paskaidroja, ka pēc BKA nevarot saņemt divus dīkstāves pabalstus. Darba kolēģi visi saņem divus dīkstāves pabalstus. Nevienu likuma normu, kurā tiek skaidrots, ka pēc BKA saņemt var tikai vienu dīkstāves pabalstu, neatrodu. Grāmatvede arī minēja, ka iepriekš VID esot vairākas reizes atteicies izmaksāt darbiniekiem pēc BKA abus dīkstāves pabalstus.

A
atbild:
20. aprīlī, 2021
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Atbalstu par dīkstāvi piešķir personām, kuras atgriežas darbā no bērna kopšanas atvaļinājuma laikposmā no 2020. gada 9. novembra līdz 2021. gada 30. jūnijam.

Tiesiskais regulējums nenosaka ierobežojumu personai, kura atgriežas darbā no bērna kopšanas atvaļinājuma, saņemt atbalstu par dīkstāvi pie visiem darba devējiem, kuri to nodarbina.

Ņemot vērā minēto, jums ir tiesības saņemt atbalstu par dīkstāvi abās darbavietās ar nosacījumu, ka darba devēji kvalificējas atbalsta saņemšanai.

Atbalstu aprēķina 70% apmērā no piešķirtā vecāku pabalsta vidējā apmēra par 2020. gada augustu, septembri un oktobri, bet ne mazāk kā 500 eiro un ne vairāk kā 1000 eiro par kalendāra mēnesi.

Ja darbinieks ir nodarbināts pie vairākiem darba devējiem, tad atbalstu par dīkstāvi darbiniekam minimālajā apmērā – 500 eiro – piešķir tikai pie viena no darba devējiem.

Pārējos gadījumos atbalstu par dīkstāvi piešķir 70% apmērā no piešķirtā vecāku pabalsta vidējā apmēra par 2020. gada augustu, septembri un oktobri, ievērojot iesniegumu iesniegšanas secību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas