E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22863
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Īpašuma iegāde kredītā pirms laulības noslēgšanas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. aprīlī, 2021
Karīna

Labdien! Vēlamies pirkt dzīvokli pirms laulības, kredīts tiks noformēts uz partnera vārda, tomēr naudu ieguldīsim abi uz pusēm, tāpēc mēģinām izprast, kā pareizi juridiski tas ir jānoformē, lai kā dzīvokļa īpašnieki būtu ierakstīti mēs abi.

A
atbild:
01. jūnijā, 2022
Marika Mure
juriste

Lai jūs abi kļūtu par dzīvokļa īpašniekiem, jums abiem ir jābūt arī darījuma (piemēram, dzīvokļa iegādes līguma) dalībniekiem. Pretējā gadījumā par dzīvokļa īpašnieku zemesgrāmatā būs ierakstīts tikai viens no jums.

Der apzināties, ka dzīvokļa iegāde pirms laulības noslēgšanas ir saistīta ar noteiktiem riskiem tam laulātajam, kurš nebūs zemesgrāmatā ierakstīts kā dzīvokļa īpašnieks. Proti, laulības šķiršanas gadījumā saskaņā ar Civillikuma 91. pantu šāds īpašums būs uzskatāms par otra laulātā atsevišķo mantu. Jārēķinās, ka pierādīt pretējo var izrādīties sarežģīti.

Protams, var paļauties uz partnera godaprātu un cerēt, ka tad, kad kredīts tiks nomaksāts, starp jums tiks noslēgts kāds atsavināšanas darījums, kā rezultātā jūs kļūsiet par kopīpašnieku, taču garantiju šādam iznākumam nav.

Aicinātu nopietni apsvērt jūsu aprakstīto dzīvokļa iegādes veidu un konsultēties klātienē ar juristu pirms darījuma slēgšanas un savu naudas līdzekļu ieguldīšanas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas