E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22608
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Bārenim apliecību izsniedz, pamatojoties uz bāriņtiesas lēmumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2021
Vita

Labdien! Kādēļ bāriņtiesa nepiešķir bāreņa apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai? Rakstu tiem jau vairākas reizes, bet nekā. Vai Covid-19 laikā šādas apliecības nedod?

A
atbild:
22. martā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Bāriņtiesu likuma 38. pants paredz, ka bāriņtiesa bārenim vai bez vecāku gādības palikušam bērnam izsniedz apliecību sociālo garantiju saņemšanai.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 857 “Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās” nosaka: bērnam vecumā no septiņiem gadiem, kā arī pilngadību sasniegušajam bērnam bāriņtiesa, kas pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi, izsniedz vienota parauga apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai (1. pielikums).

Pilngadību sasniegušajam bērnam apliecību izsniedz, ja viņš mācās kādā no Izglītības likumā noteiktajām izglītības pakāpēm (pamatizglītība, vidējā izglītība, augstākā izglītība) un saskaņā ar izglītības jomu regulējošajos normatīvajos aktos noteikto kārtību sekmīgi apgūst izglītības programmu.

Apliecību izsniedz, pamatojoties uz bāriņtiesas lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi.

Lai uzzinātu, kā saņemama apliecība, vispirms būtu jāsazinās ar bāriņtiesu, kas pieņēmusi lēmumu par ārpusģimenes aprūpi. Konkrēto bāriņtiesu kontaktinformācija ir atrodama internetā. Un bāriņtiesās ir norādīti tālruņa numuri saziņai.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas