E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22290
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
7
1
7

Ja mājas apsaimniekotājs neatbild uz sūdzībām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. februārī, 2021
Vivita

Kur vērsties, ja mājas apsaimniekotājs man kā dzīvokļa īpašniecei un dzīvokļu īpašnieku biedrības valdes priekšsēdētājai nesniedz atbildes ne uz iesniegumiem, ne uz sūdzībām, ne uz ierosinājumiem? Tas tā velkas jau no 2020. gada septembra.

A
atbild:
03. februārī, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Ja mājas apsaimniekotājs ir valstij vai pašvaldībai piederošs uzņēmums, tad tam ir saistošas Iesnieguma likuma normas. Iesnieguma likuma 5. panta 3. daļa paredz, ka iestāde atbildi pēc būtības sniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas, ja likumā nav noteikts citādi.

Savukārt uz privātiem apsaimniekotājiem šī likuma normas neattiecas. Taču Ekonomikas ministrijas mājaslapā skaidrots: ja pārvaldnieks nepienācīgi veic sev uzdotās pārvaldīšanas darbības vai citus likumā noteiktos pārvaldnieka pienākumus, piemēram, neved mājas lietu, nereģistrējas Dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistrā vai arī nesniedz jebkura veida informāciju, dzīvojamās mājas īpašnieks var izbeigt ar viņu pārvaldīšanas līgumu un uzticēt mājas pārvaldīšanu citai personai. Dzīvojamās mājas īpašnieks savu pilnvarojumu pārvaldniekam var atsaukt jebkurā laikā.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas