E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22149
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Ārlietas
6
6

Kādi muitas nodokļi jāmaksā, ievedot preces no Apvienotās Karalistes

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. janvārī, 2021
Arno

Labdien! Kāda šobrīd Latvijai ir situācija ar Lielbritāniju preču pārvadājumu (muita, nodokļi) un pārvietošanās sakarā? Kas ir mainījies pēc breksita, un kur var iegūt visi nepieciešamo informāciju? Vai es drīkstu kā iepriekš ievest preces no Lielbritānijas bez nodokļiem?

A
atbild:
15. janvārī, 2021
Laura Studente
LV portālam

Jāņem vērā, ka no 2021. gada 1. janvāra Apvienotā Karaliste (AK) attiecībās ar Latviju un jebkuru citu Eiropas Savienības dalībvalsti kļūst par trešo valsti, tāpat kā, piemēram, Japāna vai Kanāda. Tādēļ turpmāk informācija par nodokļiem jāskata kā par trešo valsti.

No šī gada 1. janvāra uz privātpersonām attiecas vairāki ierobežojumi:

  • ceļošana no/uz AK (muitas procedūras, muitas maksājumi, preču pārvietošanas ierobežojumi/aizliegumi u. tml.): turpmāk bez vīzas uz AK var ceļot tikai uz laiku līdz sešiem mēnešiem;
  • personīgajā bagāžā ievedamajām precēm, kuru kopējā vērtība, ieceļojot pa sauszemi, pārsniedz 300 eiro un, ieceļojot ar gaisa vai jūras transportu, 430 eiro, piemēro PVN, savukārt, ja preču vērtība pārsniedz 1200 eiro, – gan PVN, gan muitas nodokli. Jāievēro arī preču pārvietošanas ierobežojumi personīgajā bagāžā, t.sk. nosacījumi attiecībā uz akcīzes preču (tabakas izstrādājumi, alkohols un degviela) ievešanu ar atbrīvojumu no nodokļiem;
  • iepirkšanās AK interneta veikalos: PVN par precēm, kuru vērtība pārsniedz 22 eiro; PVN un muitas nodoklis par precēm, kuru vērtība pārsniedz 150 eiro;
  • nekomerciāli sūtījumi: par dāvanām, ko viena fiziska persona sūta otrai fiziskai personai uz/no AK, piemēro PVN, ja to vērtība pārsniedz 45 eiro, jāmaksā PVN un muitas nodoklis par precēm, kuru vērtība pārsniedz 500 eiro.

Plašāka informācija par visām izmaiņām saistībā ar breksitu pieejama Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas tīmekļvietnē, savukārt tieši par izmaiņām muitas un nodokļu jomā: VID tīmekļvietnes sadaļā “Breksits”.

Ja jums ir jautājumi, aicinām zvanīt uz VID konsultatīvo tālruni 67120000 vai arī uzdot savu jautājumu rakstiski VID elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) sadaļā “Sarakste ar VID”.  Zvanot uz VID konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja vien pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas