E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22118
Lasīšanai: 2 minūtes

Minimālo uzturlīdzekļu samaksa to apmēra izmaiņu brīdī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. janvārī, 2021
Zane Ševčuka

Labdien! Ar 2021. janvāri alimenti par 7 gadus vecu bērnu ir 150 EUR. Šķirtais vīrs uzskata, ka maksā par pagājušo mēnesi, t. i., par 12.2020., un tikai februārī maksās 150 EUR līdzšinējo 130 EUR vietā. Vai tas ir pareizi?

A
atbild:
08. janvārī, 2021
Ilona Barkovska
juriste

Atbilde ir meklējama dokumentā, kas pušu starpā regulē jautājumu par uzturlīdzekļu samaksu – vienošanās līgumā par uzturlīdzekļiem, ko puses noslēdza savā starpā, vai tiesas spriedumā, ar kuru tika piedzīti uzturlīdzekļi.

Ja dokumentā ir rakstīts, ka uzturlīdzekļi tiek maksāti kārtējā mēnesī par iepriekšējo mēnesi, un ja iepriekšējais mēnesis ietilpst laika posmā, kad minimālā mēnešalga valstī bija 430 eiro, tad par attiecīgo mēnesi 7 gadu vecumu sasniegušā bērna uzturam jāmaksā uzturlīdzekļi 129 eiro apmērā (ja uzturlīdzekļu apmērs konkrētajā gadījumā ir atkarīgs no valstī noteiktās minimālas mēnešalgas apmēra). Ja uzturlīdzekļi jāmaksā kārtējā mēnesī par kārtējo mēnesi, tad no 01.01.2021. minimālais uzturlīdzekļu apmērs 7 gadu vecumu sasniegušā bērna uzturam ir 150 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 229 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas