E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21756
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
7
7

Vai no dīkstāves pabalsta jāmaksā nodokļi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. novembrī, 2020
Aigars

Nevarēju atrast Covid-19.gov.lv vietnē informāciju par to, kas notiek ar saimniecisko darbību veicējiem, ja pirmajā Covid-19 vilnī, kas bija pavasarī, – trīs mēnešus pēc kārtas tika saņemts dīkstāves pabalsts 700 eiro, kas tādā situācijā notiek ar nodokli? No dīkstāves pabalsta nodoklis jāmaksā? Kā tas iespaidos IIN nodokli?

A
atbild:
24. novembrī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Dīkstāves pabalstus maksāja saimnieciskās darbības veicējiem, pašnodarbinātām personām, kuras dīkstāves periodā neguva ienākumus no saimnieciskās darbības. Dīkstāves palīdzības pabalstu neapliek ar iedzīvotāju ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Valsts ieņēmumu dienesta apkopojumā Covid-19 ir norādīts: Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksātājs par 2020. taksācijas gadu var neveikt noteiktos IIN avansa maksājumus no saimnieciskās darbības ienākuma. Šis nosacījums attiecināms uz avansa maksājumiem, sākot no 2020. gada 1. janvāra. Šos maksājumus var veikt labprātīgi gada laikā vairākās daļās vai vienreiz gadā, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju. Nodokļa maksātāji, kuri jau ir veikuši pirmo avansa maksājumu, t.i., līdz 2020. gada 15. martam, bet nevēlas labprātīgi maksāt avansa maksājumus, var atgūt šo iemaksu kā nodokļa pārmaksu, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestā iesniegumu.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā jūs varat zvanīt uz VID konsultatīvo tālruni 67120000 vai uzdot savu jautājumu rakstiski VID EDS sadaļā “Sarakste ar VID”. Zvanot uz VID konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja vien zvanot pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas