E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21589
Lasīšanai: 3 minūtes
1
2
1
2

Izsoles akta apstiprināšana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. novembrī, 2020
Samanta

Atvainojos par traucējumu, bet mani nomoka viens jautājums. Man ir 21 gads, un vecāki šķīrušies. Tēvs nemaksāja alimentus pēc 18 gadu vecuma, kaut gan mācījos. Tiesu izpildītāja nesen zvanīja un teica, ka ir iespēja atgūt savu daļu sakarā ar tēva nekustamā īpašuma konfiskāciju un izsoli. No manas puses visi papīri ir iesniegti, bet aizmirsu pajautāt, cik ilgā laikā varētu saņemt savu naudas daļu.

A
atbild:
12. janvārī, 2021

Pēc tam, kad izsole ir noslēgusies, tiesu izpildītājs vēršas tiesā ar pieteikumu par izsoles akta apstiprināšanu.

Civilprocesa likuma 611.panta trešā daļa nosaka: pēc tam, kad nekustamā īpašuma nosolītājs samaksājis visu no viņa pienākošos summu, tiesu izpildītājs pieteikumu par nekustamā īpašuma nostiprināšanu uz ieguvēja vārda elektroniski iesniedz rajona (pilsētas) tiesā, izmantojot Tiesu informatīvo sistēmu, un lūdz nostiprināt īpašuma tiesības zemesgrāmatā uz ieguvēja vārda.

Civilprocesa likuma 613. panta pirmā daļa nosaka: lietu par nekustamā īpašuma nostiprināšanu uz ieguvēja (persona, kas pārņēmusi nekustamo īpašumu, vai nosolītājs) vārda tiesa izskata rakstveida procesā 30 dienu laikā no tiesu izpildītāja pieteikuma iesniegšanas tiesā. Par lietas izskatīšanu tiesa paziņo tiesu izpildītājam, kā arī piedzinējam, parādniekam, nekustamā īpašuma ieguvējam, nekustamā īpašuma īpašniekam, hipotekārajam kreditoram un personai, kura iesniegusi šā likuma 617. panta otrajā daļā minēto sūdzību, ja šāda sūdzība ir iesniegta.

Pēc tam, kad ir stājies spēkā lēmums par izsoles akta apstiprināšanu, tiesu izpildītājs sastāda aprēķinu Civilprocesa likuma 631. panta kārtībā. Šajā aprēķinā tiek atspoguļots, kādi naudas līdzekļi ir atgūti no parādnieka un kā tie sadalās, cik saņem tiesu izpildītājs par savu darbu sprieduma izpildes izdevumus un kādus naudas līdzekļus ir atguvuši piedzinēji (kreditori).

Pēc izsoles noslēgšanās jums vajadzētu saņemt izsolē atgūtos naudas līdzekļus aptuveni divu mēnešu laikā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 257 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas