E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21117
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Ārlietas
1
1

Laulības noslēgšana ārvalstīs

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. septembrī, 2020
Arturs

Bijusī sieva un bērnu māte, kura tagad dzīvo Vācijā, grib precēties ar citu vīrieti. Viņa prasa, lai es (tēvs) atsūtu viņai bērnu dzimšanas apliecības, kuras vajagot, lai Vācijas iestādēm apliecinātu, ka viņai vēl ir bērni, jo pasē tas nav ierakstīts. Bērni dzīvo ar mani, jo viņai tika atņemtas mātes tiesības, bet ar laiku tās tika atdotas, taču visi bērni palika pie manis. Vai tiešām Vācijā vajag uzrādīt šīs dzimšanas apliecības?

A
atbild:
30. decembrī, 2020
Ilona Barkovska
juriste

Saskaņā ar Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likuma 6. panta piekto daļu tiesības iepazīties ar dzimšanas reģistra ierakstu (izņemot reģistra ierakstu, kas saistīts ar adopciju) un pieprasīt dzimšanas apliecību, izziņu par dzimšanas reģistrāciju vai dzimšanas reģistra ieraksta kopiju ir personai, par kuru ieraksts izdarīts, vai tās pilnvarotai personai. Tiesības iepazīties ar nepilngadīgas personas dzimšanas reģistra ierakstu un pieprasīt dzimšanas apliecību, izziņu par dzimšanas reģistrāciju vai dzimšanas reģistra ieraksta kopiju ir vecākiem vai bērna likumiskajam pārstāvim.

Tātad bērna māte ir tiesīga iepazīties ar sava nepilngadīga bērna dzimšanas reģistra ierakstu un pieprasīt dzimšanas apliecību, izziņu par dzimšanas reģistrāciju vai dzimšanas reģistra ieraksta kopiju.

Reģistrējot laulību ārvalstīs, personai jāievēro konkrētās valsts normatīvie akti, kas regulē laulības reģistrāciju attiecīgajā valstī. Šajos normatīvajos aktos arī ir noteikts, kādi dokumenti ir nepieciešami laulības noslēgšanai šajā konkrētajā valstī.

Ņemot vērā, ka laulības reģistrācija Vācijā ir noteikta ar nacionālo regulējumu, LV portāla rīcībā par to nav informācijas. Lai noskaidrotu, kādi dokumenti ir nepieciešami laulības reģistrācijai Vācijā, persona ir tiesīga vērsties pie jebkura jurista vai advokāta, kas pārzina Vācijas likumdošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas