E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19809
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Informācija par invaliditātes statusu jānoskaidro VDEĀVK

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. aprīlī, 2020
Armands

Labdien! No 01.08.2006. esmu otrās grupas invalīds (bez atkārtota invaliditātes ekspertīzes termiņa (uz mūžu)), bet notika nelaime, pēc kuras man uz gadu tika piešķirta invaliditātes pirmā grupa. Kad beidzās pirmās grupas termiņš, konstatēju, ka ir beigusies arī invaliditātes pabalsta izmaksa. Vai, beidzoties pirmās grupas termiņam, man atņem arī otro grupu (kura bija iedota uz mūžu)?

A
atbild:
15. aprīlī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra informāciju par invaliditātes noteikšanu saņem elektroniskā veidā no Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK). Un attiecīgi arī invaliditātes pensijas vai pabalsta maksājumu cilvēkam VSAA nosaka atbilstoši šai konkrētajai oficiāli sniegtajai informācijai.

Jums jāsazinās ar VDEĀVK, lai noskaidrotu, kāda ir situācija ar invaliditātes grupu, varbūt nepieciešami kādi papildu dokumenti vai papildu informācija.

Ārstu komisijas mājaslapā ir norādītas dažādas iespējas saziņai:

  • var uzdot jautājumu komisijas interneta vietnes sadaļā “Uzdot jautājumu”, sūtot uz elektroniskā pasta adresi vdeavk@vdeavk.gov.lv vai izmantojot e-pakalpojumu “E-iesniegums iestādei”;
  • uzdot jautājumu, zvanot uz  komisijas bezmaksas informatīvo tālruni 80205009;
  • nosūtīt rakstveida korespondenci pa pastu, adresējot iesniegumu Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijai Ventspils ielā 53, Rīgā, LV-1002, vai iesniedzot personiski komisijā un tās reģionālajās struktūrvienībās.
Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas