E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19404
Lasīšanai: 2 minūtes
1
9
1
9

Kur iegūt informāciju par nekustamajiem īpašumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. februārī, 2020
Gatis

Ir nekustamais īpašums ar kadastra numuru 96900100164. Šis īpašums pieder pašvaldībai, kas ir ierakstīts zemesgrāmatā. Šajā īpašumā ietilpst zeme un daudzdzīvokļu māja. Daudzdzīvokļu mājā ir 12 telpu grupas: dzīvokļi. No šiem 12 dzīvokļiem kā atsevišķi īpašumi ir sadalīti 9 dzīvokļi. Savukārt no šiem 9 dzīvokļiem 8 dzīvokļi ir pārdoti citām personām un ir ierakstīti zemesgrāmatā. Kam pēc likuma pieder 1 dzīvoklis, kas ir sadalīts kā atsevišķs īpašums, bet kurš nav ierakstīts zemesgrāmatā, un kam pieder 3 telpu grupas (dzīvokļi), kas nav sadalīti atsevišķos īpašumos? Kā un kur var iegūt šo informāciju?

A
atbild:
25. februārī, 2020
Valsts zemes dienests
Hardijs Lāns, vecākais sabiedrisko attiecību speciālists

Informācija par Latvijas teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem un citiem kadastra objektiem (telpu grupām), to īpašniekiem, tiesiskajiem valdītājiem un lietotājiem tiek uzkrāta Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā.

Zemesgrāmatā ierakstīta nekustamā īpašuma vai kadastra objekta īpašnieka vārdu un uzvārdu ikviens var uzzināt Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā vai Valsts zemes dienesta datu publicēšanas un e-pakalpojumu portālā.

Valsts zemes dienests var izsniegt personai informāciju par to, kā valdījumā vai lietojumā  ir nekustamais īpašums vai telpu grupas pirms to ierakstīšanas zemesgrāmatā, ja Valsts zemes dienesta rīcībā ir šāda informācija. Šādā gadījumā persona var vērsties Valsts zemes dienestā ar brīvas formas iesniegumu (papīra vai elektroniskā formā) vai izmantot portāla www.latvija.lv elektronisko pakalpojumu “Iesniegums iestādei”.

Maksu par pieprasītās informācijas sagatavošanu un izsniegšanu Valsts zemes dienests aprēķinās atbilstoši Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 787 “Valsts zemes dienesta maksas pakalpojumu cenrādis un samaksas kārtība”.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas