E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19218
Lasīšanai: 2 minūtes

Piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu nav mainīta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2020
Agija

Labdien! No šī gada tika palielināta invaliditātes pensija. Tā kā manam nepilngadīgajam bērnam uz 5 gadiem tika piešķirts invaliditātes pabalsts klāt pie ģimenes pabalsta, mums tas netika palielināts. Kāpēc?

A
atbild:
11. februārī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

No 2020. gada 1. janvāra personām ar invaliditāti tika palielināts valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts, kā arī invaliditātes pensiju minimālais apmērs. Pabalstu piešķir pēc 18 gadu vecuma saskaņā ar Valsts sociālo pabalstu likuma 13. pantu personai, kurai nav tiesību saņemt valsts pensiju. Savukārt likumā “Par valsts pensijām” ir noteikts, ka tiesības saņemt invaliditātes pensiju ir apdrošinātai personai, ja tā nav sasniegusi likumā noteikto pensijas vecumu un ja apdrošināšanas stāžs nav mazāks par trim gadiem. Tātad – no šā gada 1. janvāra ir palielināti šie konkrētie maksājumi.

Ja jautājat par piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu, tā netika pārskatīta. Tiesības saņemt piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta ir par bērnu invalīdu, kas nav sasniedzis 18 gadu vecumu.

Piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu piešķir saskaņā ar Valsts sociālo pabalstu likuma 6. panta 3. daļu un Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1517 “Noteikumi par ģimenes valsts pabalsta un piemaksas pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu apmēru, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta un piemaksas piešķiršanas un izmaksas kārtību”.

Piemaksas apmērs ir 106,72 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas