E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18586
Lasīšanai: 2 minūtes

Par invaliditātes apliecības saņemšanu jāuzzina VDEĀVK

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. novembrī, 2019
Valda Ozola

Man piešķirta invaliditāte, bet invalīda apliecību neesmu saņēmusi. Kas man jādara, lai to saņemtu? Fotogrāfijas nosūtīju kopā ar dokumentien jau augusta beigās.

A
atbild:
02. decembrī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Invaliditāti apliecinošu dokumentu – invaliditātes apliecību izsniedz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK).

Tas, kādiem dokumentiem jābūt un kādas ir prasības fotogrāfijai, noteikts Ministru kabineta noteikumos Nr. 450 par invaliditāti apliecinoša dokumenta paraugu, dokumenta izsniegšanas un uzskaites kārtību.

VDEĀVK apliecību izsniedz, pamatojoties uz lēmumu par invaliditātes noteikšanu. Apliecību izsniedz komisijā uz vietas vai nosūta ierakstītā pasta sūtījumā, ievērojot personas iesniegumā norādīto vēlamo apliecības saņemšanas veidu. Ja iesniegtā sejas fotogrāfija vai digitālais attēls neatbilst normatīvajos aktos par personu apliecinošiem dokumentiem noteiktajām prasībām, apliecību izsniedz pēc atbilstošas fotogrāfijas vai digitālā attēla saņemšanas.

Ja neesat saņēmusi invaliditātes apliecību, jāsazinās ar komisiju, lai noskaidrotu situāciju. VDEĀVK informatīvais bezmaksas tālrunis 80205009.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas