E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18459
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kreditors maksātnespējas procesā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2019
Ilze

Vai fiziskas personas maksātnespējas procesa laikā maksātnespējīgās personas bērnu māte, kas nekad nav bijusi laulībā ar šo personu, var tikt atzīta par kreditoru, ja 2016. gadā veiktais aizdevuma maksājums 500 EUR ir pierādāms tikai ar bankas izdruku?

A
atbild:
06. novembrī, 2019

Saskaņā ar Maksātnespējas likuma 8. pantu nenodrošinātais kreditors ir kreditors, kura prasījuma tiesības nav nodrošinātas ar šā likuma 7. panta pirmajā daļā minētajiem nodrošinājuma līdzekļiem. Tādējādi, ja esat parādniekam (maksātnespējīgai personai) aizdevusi naudas līdzekļus, tad Jūs varat tikt atzīta par nenodrošināto kreditoru.

Līdz ar to, ja nav bijusi noslēgta laulība un nepastāv cits mantisko attiecību statuss, kas ļautu atzīt minēto aizdevumu kā naudas līdzekļus, kuri ir saņemti citā nolūkā, tad katras personas manta (arī naudas līdzekļi) atzīstama par viņas atsevišķo īpašumu un minētā naudas summa var tikt atzīta par aizdevumu.

Visi kreditoru prasījumi iesniedzami maksātnespējas administratoram likuma 73. panta noteiktajā termiņā, un maksātnespējas administrators pārbauda attiecīgā kreditora prasījumu pamatotību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas