E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18330
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Grūtniece drīkst prasīt atvaļinājumu, un tas ir jāpiešķir

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. oktobrī, 2019
Inta

Labdien! Uzņēmumā strādāju kopš 2016. gada jūlija. Kopš tā laika ir bijuši šādi atvaļinājumi: 2017. gadā – janvāris (2 nedēļas) un jūlijs (2 nedēļas); 2018. gadā – jūlijs (4 nedēļas); 2019. gadā – augusts (4 nedēļas). No 2019. gada decembra došos grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā. Vai pēc likuma drīkstu ņemt ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu pirms vai pēc grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma? Ja drīkstu, cik ilgs laiks pienākas? Pēc tam došos bērna kopšanas atvaļinājumā. Paldies!

A
atbild:
23. oktobrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu sniegtais apraksts liecina, ka esat izmantojusi pilnā apmērā atvaļinājumus par trim darba gadiem. No 2019. gada jūlija Jums ir iesācies ceturtais darba gads.

Darba likuma 150. panta ceturtā daļa noteic, ka sievietei pēc viņas pieprasījuma ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu piešķir pirms grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma vai tieši pēc tā neatkarīgi no laika, kurā sieviete bijusi nodarbināta pie attiecīgā darba devēja. No iepriekš minētā izriet, ka tiesības prasīt atvaļinājumu, turklāt pašai izvēloties atvaļinājuma laiku, Jums ir un darba devējam atvaļinājums Jums ir jāpiešķir pilnā apmērā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas