E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17580
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pagaidu prombūtnē īres attiecības saglabājas, ja īrnieks pilda līgumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2019
Nika

Labdien! Vai, kopā ar nepilngadīgo dēlu ilgu laiku dzīvojot municipālajā dzīvoklī (ar beztermiņa līgumu), es varu aizbraukt strādāt uz ārzemēm un ilgu laiku neatrasties Latvijā? Vai ir kāds termiņš, cik ilgi man vajag atrasties Latvijā, lai man neatņemtu dzīvokli? Es nepārceļos pilnībā, bet gribu braukt, jo man ir tāds darbs un vīrs lielāko daļu ir ārzemēs: arī šī iemesla dēļ man ir jādzīvo divās valstīs. Paldies!

A
atbild:
22. jūlijā, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Īpašniekam, kas šajā gadījumā ir pašvaldība, attiecībā uz dzīvokļa īpašumu ir pilnīgas varas tiesības – to nosaka Dzīvokļa īpašuma likuma 9. pants.

Savukārt likums “Par dzīvojamo telpu īri” reglamentē dzīvojamo telpu izīrēšanas nosacījumus, tiesiskās attiecības, kas veidojas starp izīrētāju un īrnieku, nosaka viņu tiesības un pienākumus, kā arī dzīvojamās telpas īres līguma noslēgšanas, grozīšanas un izbeigšanas kārtību.

Likumā (37. pantā un 38. pantā) ir noteikta arī Jūs interesējošā situācija: dzīvojamās telpas īres attiecības īrnieka, viņa ģimenes locekļu vai citu personu pagaidu prombūtnē: ja īrnieks, viņa ģimenes locekļi vai citas personas ir pagaidu prombūtnē, tām ir tiesības uz dzīvojamās telpas īres attiecību saglabāšanu, ja tās izpilda visus pienākumus saskaņā ar šīs dzīvojamās telpas īres līgumu. Īrnieka pagaidu prombūtne neatbrīvo viņu no visu dzīvojamās telpas īres līgumā paredzēto saistību izpildes.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas