E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17306
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kāda izglītība nepieciešama pedagoga palīgam speciālajā skolā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūnijā, 2019
Jūlija

Strādāju speciālajā skolā. Man ir pirmā līmeņa augstākā izglītība kvalifikācijā “Sociālais rehabilitētājs”, kā arī esmu apguvusi profesionālās pilnveides kursus 72 stundu apjomā “Pedagoģijas pamati” Latvijas Universitātē, B programma. Vai es varu strādāt šajā speciālajā skolā par pedagoga palīgu?

A
atbild:
22. jūlijā, 2019

Pedagoga palīgs arī ir pedagoga amats. Tas noteikts Ministru kabineta 10.05.2011. noteikumu Nr. 354 “Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu” pielikumā (to nevajadzētu jaukt ar skolotāja palīgu, kas ir tehniskais darbinieks, parasti – auklīte pirmsskolā). Līdz ar to arī pedagoga palīgam ir jābūt pedagogam nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai.

Atbilstoši Ministru kabineta 11.09.2018. noteikumos Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 3. punktā noteiktajam speciālās izglītības pedagogam ir nepieciešama augstākā izglītība atbilstošā zinātnes nozarē un apgūta profesionālās pilnveides programma un iegūts sertifikāts, Jūsu nosauktajā gadījumā – speciālajā izglītībā.

Lai atbildētu precīzi, būtu nepieciešams iepazīties ar attiecīgajiem izglītības dokumentiem, tomēr no jautājumā izklāstītā var secināt, ka kvalifikācija “sociālais rehabilitētājs” neatbilst kritērijam “augstākā izglītība atbilstošā zinātnes nozarē”, savukārt profesionālās pilnveides programma “Pedagoģijas pamati” neļauj iegūt speciālās izglītības skolotāja kvalifikāciju.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas