E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17179
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Piemaksa par aizvietošanu atvaļinājuma laikā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūnijā, 2019
Agita

Vai, aizvietojot kolēģi atvaļinājuma laikā un darot divus dažādus darbus, var saņemt papildu samaksu, ja amata aprakstā ierakstīts, ka jāaizvieto?

A
atbild:
14. jūnijā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbinieku aizvietošana atvaļinājuma laikā un darba apmaksa par aizvietošanu notiek saskaņā ar noslēgtā darba līguma noteikumiem, kā arī atbilstoši iekšējiem un ārējiem normatīvajiem aktiem.

Piemēram, valsts un pašvaldību iestādēs saistošas ir Atlīdzības likuma normas. Atlīdzības likuma 14. panta pirmā un otrā daļa paredz piemaksas maksimālo apmēru – 30% no mēnešalgas, ja amatpersona (darbinieks) papildus saviem tiešajiem amata (darba, dienesta) pienākumiem aizvieto prombūtnē esošu amatpersonu (darbinieku), pilda vakanta amata (dienesta, darba) pienākumus vai papildus amata aprakstā noteiktajiem pienākumiem pilda vēl citus pienākumus. 

Tāpat iestādē var būt izdots iekšējais normatīvais akts, kas paredz piemaksu apmēru par darbinieku aizvietošanu. Praksē šādu piemaksu apmērs ir no 20% līdz 50% no aizvietojamā darbinieka darba samaksas. Par piemaksas noteikšanu un tās apmēru darba devējs izdod atsevišķu rīkojumu.

Ja Jūsu darba līgumā ir noteikts pienākums darba dienas ietvaros aizvietot prombūtnē esošu darbinieku, darba devējs var par aizvietošanu papildu atlīdzību nenoteikt. Tādā gadījumā aizvietošana tiek traktēta kā daļa no Jūsu darba pienākumu izpildes.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas