E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17132
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
4
4

Atvaļinājuma ilgums pirmsskolas skolotāja palīgam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūnijā, 2019
Vita

Labdien! Vēlos uzzināt par ikgadējā atvaļinājuma piešķiršanu pirmsskolas skolotāja palīgam. Mums līdz šim piešķīra 4 nedēļas garu atvaļinājumu, bet Ministru kabineta noteikumos Nr. 354 “Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu” tie ir ne tikai pirmsskolas, pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās izglītības un augstskolu pedagogi, pasniedzēji un metodiķi, bet arī darbinieki pedagogiem pielīdzināmos amatos: pedagoga palīgs. Jautājums: vai mums pienākas 8 nedēļas garš atvaļinājums?

A
atbild:
13. jūnijā, 2019

Jūsu jautājumā runa ir par diviem atšķirīgiem amatiem.

Ministru kabineta noteikumos Nr. 354 “Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu minētais pedagoga palīgs ar profesiju klasifikatora kodu “2359 05” ir noteikts kā pedagoga amatam pielīdzināms amats, kuram piešķirams 8 nedēļu ikgadējais apmaksātais atvaļinājums.

Turpretim pirmsskolas skolotāja palīgs vai, pēc agrākā nosaukuma, aukle ir tehniskais darbinieks, profesiju klasifikatora kods “5312 01”. Šim darbiniekam ikgadējais apmaksātais atvaļinājums pienākas 4 kalendāra nedēļas. 

Jums būtu jāieskatās savā darba līgumā. Ja līgumā ieņemamais amats ir “pirmsskolas pedagoga palīgs” un norādīts profesijas kods “5312 01”, tad Jums pienākas četru kalendāra nedēļu atvaļinājums.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 51 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas