E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17079
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Vai drīkst uzturlīdzekļus maksāt uz priekšu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. maijā, 2019
Daniels

Labdien! Ar bijušo sievu ir notariāla vienošanās par uzturlīdzekļu maksāšanu noteiktā apmērā katru mēnesi, taču, tā kā darbā iespējama štatu samazināšana un uz laiku varu nonākt bezdarbnieku rindās, rodas jautājums: vai uzturlīdzekļus varu maksāt "uz priekšu", to norādot arī maksājuma informācijā? Respektīvi, š. g. maijā samaksāt noteikto summu vienā maksājumā par š. g. jūniju un citā maksājumā arī par š. g. jūliju? Saprotu, ka, nonākot bezdarbnieku rindās, pabalsts var nebūt pietiekams, lai samaksātu notariālās vienošanās noteikto apmēru, un diemžēl uz bijušās sievas sapratni par situāciju cerēt nevar. Savukārt, ja mana bezdarba periodā tiek maksāts pabalsts no uzturlīdzekļu garantijas fonda, tas būs ievērojami mazāks par līdz šim maksātajiem uzturlīdzekļiem, un negribu, lai no situācijas cieš bērns. Kā rīkoties, ja nav iespējams uzturlīdzekļus maksāt "uz priekšu"?

A
atbild:
27. jūnijā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Kā LV portālam norādīja zvērināta advokāte Dana Rone, bērna tēvs noteikti var maksāt uzturlīdzekļus uz priekšu. Galvenais ir skaidri norādīt, ka tie ir uzturlīdzekļi par konkrēta gada konkrētiem mēnešiem. Ja starp vecākiem radīsies strīds, vai ir samaksāti uzturlīdzekļi, tēvam tādā gadījumā būs precīzs pierādījums tam, ka nauda ir samaksāta. Neviens normatīvais akts neaizliedz uzturlīdzekļus maksāt uz priekšu. Māte, saprātīgi rīkojoties ar šiem naudas līdzekļiem, var tos izlietot tikpat efektīvi kā tad, ja nauda tiktu samaksāta konkrētajā mēnesī.

Lai izvairītos no liekiem konfliktiem ar bērna māti, līdzīgi rīkoties var arī tēvs, atliekot uzturlīdzekļu maksājumu summu, piemēram, citā bankas kontā un konkrētajā mēnesī veicot pārskaitījumu atbilstoši vienošanās tekstā noteiktajai kārtībai.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas