E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16957
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Nodokļu informācija Latvijas rezidentiem ārvalstīs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. maijā, 2019
Natalija

Labdien! Mēs ar vīru pašlaik dzīvojam Dānijā, bet tuvākajā laikā plānojam atgriezties uz pastāvīgu dzīvi Latvijā. Mani uztrauc tas, vai nebūsim parādā valstij, kad pienāks laiks iesniegt nodokļu deklarāciju, jo mēs nebijām izrakstījušies no Latvijas, tādēļ ka visu šo laiku Latvijā mums nebija nekādu ienākumu (mēs legāli strādājam un maksājam nodokļus Dānijā). Bet mēs taču plānojam atgriezties un strādāt Latvijā. Kas mums jāņem vērā, kas jādara, lai nepaliktu parādā valstij, kad nākotnē būs jāiesniedz nodokļu deklarācija?

A
atbild:
10. maijā, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Fiziskai personai – Latvijas Republikas rezidentei –, ja ir gūti ienākumi ārvalstīs, gada ienākumu deklarācija ir jāiesniedz obligāti, izņemot, ja algota darba ienākumi gūti kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm un ir pakļauti aplikšanai ar iedzīvotāju ienākuma nodoklim analoģisku nodokli. Tādā gadījumā tie nav jādeklarē gada ienākumu deklarācijā.

Gada ienākumu deklarācija ir jāiesniedz visiem ārpus Latvijas strādājošiem Latvijas rezidentiem, kas guvuši cita veida ienākumus, piemēram, procentu ienākumus vai ienākumus no saimnieciskās darbības, kapitāla aktīviem, dividendēm u. c.

Ja ir jautājumi par nodokļu maksāšanas pienākumiem, jāvēršas Valsts ieņēmumu dienestā. Saziņas iespējas ir arī elektroniski. VID mājaslapā ir apkopota informācija “Latvijas rezidenti ārvalstīs”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas