E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16902
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
2
2

Kāda ir pieļaujamā THC līmeņa norma produktos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. maijā, 2019
Andris

Labdien! Vai ir atļauta produkta iegāde, kurš satur kanabidolu (CBD) un THC (0,6%), internetā? Kāda ir pieļaujamā THC līmeņa norma, kas ir atļauta?

A
atbild:
10. maijā, 2019
Pārtikas un veterinārais dienests
Diāna Birkenfelde, Pārtikas uzraudzības departamenta Pārtikas produktu reģistrācijas daļas vadītāja

Atbilstoši Eiropas Savienības Jaunās pārtikas katalogam Eiropas Savienībā (turpmāk – ES) sējas kaņepju (Cannabis sativa) šķirņu audzēšana tiek atļauta ar nosacījumu, ja tās ir reģistrētas ES “Lauksaimniecības augu sugu šķirņu kopējā katalogā” un tetrahidrokanabiola (THC) saturs nepārsniedz 0,2%.

Pārtikā, tostarp primārā ražošanā, ir atļauts izmantot tās kaņepju šķirnes, kurās THC saturs nepārsniedz 0,2%.

Jaunās pārtikas katalogs ir publiski pieejams Eiropas Komisijas mājaslapā: http://ec.europa.eu/food/safety/novel_food/catalogue/search/public/index.cfm.

Atbildot uz jautājumu par preču pasūtīšanu internetā, vēršam uzmanību, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr. 352 Noteikumi par veterinārajai kontrolei nepakļautas pārtikas ievešanu no trešajām valstīm un tās kontroles kārtību valsts robežas kontroles punktos, brīvajās zonās, brīvajās noliktavās un muitas noliktavās prasībām Pārtikas un veterinārais dienests pārtiku nekontrolē, ja privātpersona starptautiskā pasta sūtījumā nosūta pārtiku, kura nav paredzēta komerciāliem mērķiem (svars nepārsniedz 1 kg). Šī prasība var tikt attiecināta uz pārtiku, kā arī gadījumā, ja THC saturs nepārsniedz 0,2%.

Attiecībā uz kaņepju šķirnēm, kurās THC saturs pārsniedz 0,2%, jāņem vērā, ka THC ir psihotropa viela, kas iekļauta Ministru kabineta noteikumu Nr. 847 Noteikumi par Latvijā kontrolējamajām narkotiskajām vielām, psihotropajām vielām un prekursoriem 2. pielikuma “Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru II saraksts” 3. punktā “Vielas, kas klasificētas atbilstoši 1971. gada 21. februāra Konvencijas par psihotropām vielām II sarakstam”. Prasības II sarakstā iekļauto vielu izplatīšanai ir noteiktas likumā Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas