E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16854
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Beidzoties termiņuzturēšanās atļaujas termiņam, ārzemniekam jāizceļo no valsts

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. maijā, 2019
Oļegs

Ja ārzemniekam tika izdota termiņuzturēšanās atļauja uz Imigrācijas likuma 23. panta 1. daļas 1. apakšpunkta pamata, vai šim ārzemniekam ir tiesības uz termiņuzturēšanos Latvijas Republikā ilgāk par sešiem mēnešiem tajā pašā kalendāra gadā uz vīzas vai bezvīzu režīma pamata? Ja jā, vai šim ārzemniekam ir nepieciešams pēc sešiem mēnešiem pamest Latviju un iebraukt Latvijā vēlreiz uz vīzas vai bezvīzu režīma pamata?

A
atbild:
08. maijā, 2019
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde
Samanta Krieva, Sabiedrisko attiecību speciāliste

Jā, beidzoties termiņuzturēšanās atļaujas derīguma termiņam, ārzemniekam ir jāizceļo no valsts. Ieceļot atkārtoti iespējams uz vīzas vai bezvīzu režīma pamata.

Saskaņā ar Imigrācijas likuma 5. panta otro daļu, ja ārzemnieks Latvijas Republikā uzturējies ar ilgtermiņa vīzu vai termiņuzturēšanās atļauju, pēc tās derīguma termiņa beigām viņš, neizbraucot no Latvijas Republikas vai citas Šengenas līguma dalībvalsts teritorijas, nav tiesīgs saņemt vīzu vai turpināt uzturēties Latvijas Republikā saskaņā ar šā likuma 4. panta otrās daļas 1. punktu, t.i., uzturēties kā bezvīzu režīma subjekts. 

Pēc izceļošanas no Latvijas/Šengenas zonas persona atkārtoti var ieceļot kaut nākamajā dienā un uzturēties līdz 90 dienām (ar Šengenas vīzu vai bez vīzas, ja īstermiņa ieceļošanai Šengenā konkrētās valsts pilsoņiem vīza nav vajadzīga). Šī norma izriet no ES/Šengenas regulējuma (Šengenas Robežu kodeksa 2016/399 6. pants).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas